AJUDES PER A EMPRESES
AJUDES PER A PARTICULARS
CITA PRÈVIA

La Generalitat compta amb més de 200 punts GVANEXT al llarg de tota la Comunitat Valenciana, distribuïts en ajuntaments i mancomunitats, on especialistes en gestió de Fons Europeus ofereixen assessorament especialitzat i assistència presencial a tots aquells que busquen finançament a través de GVANEXT.

El 21 de juliol de 2020, i amb la finalitat de pal·liar els efectes de la crisi social i econòmica creada per la pandèmia del coronavirus, el Consell Europeu va aconseguir un acord per a la posada en marxa del programa europeu Next Generation, que constitueix el major instrument temporal d'estímul mai finançat per la Unió Europea, i el muntant de la qual ascendeix a un import de 750.000 milions d'euros (a preus constants de 2018).

 

 

 

L'accés als fons de recuperació es vehicularà a través de les convocatòries de licitacions, subvencions i ajudes que publicaran les diferents Administracions públiques, segons les seues competències, per a complir amb els objectius del Pla Espanya Pot. Les entitats que duran a terme aquestes convocatòries per a canalitzar els fons *NGEU cap a les inversions i conjunt d'actuacions incloses en el Pla són, en la seua major part, els Ministeris i les comunitats autònomes, bé directament o a través de les seues entitats dependents i, en menor mesura, les corporacions locals.
 

Fins a finals de 2023 s'aniran publicant diferents convocatòries, a les quals podran accedir les empreses i autònoms, així com, en alguns casos, els ciutadans (per exemple, per a adquirir vehicles elèctrics o rehabilitar el seu habitatge). També hi haurà convocatòries específiques per a les Administracions territorials, per a incentivar les fórmules de col·laboració públic-privada en l'execució de projectes, o per a la prestació de serveis, entre altres.
 

Les petites i mitjanes empreses podran tenir una participació rellevant en 17 dels 30 components del Pla de recuperació. Especialment, el component 13 “Impuls a la pime” dedica 4.894 milions d'euros exclusivament a elles per impulsar l'emprenedoria, el seu creixement, la digitalització i la innovació, així com per recolzar el comerç i la internacionalització.

La major part dels fons destinats a iniciatives en les que podran participar les pimes estan vinculades amb projectes de digitalització, mobilitat i energies renovables, formació, turisme i comerç, indústria i emprenedoria.

 

 

 

 

Entra en la ferramenta GVA NEXT i obtín informació sobre els fons europeus Next Generation que més s'adapten a les teues necessitats.